Och nu lite teknik, men sluta inte läsa för det

Under veckan har min favoriter, Feedly och Evernote haft problem med en hackerattack, vilket har stört mina surfrutiner, eller faktiskt mina rutiner över huvud taget medan de jobbat på att återställa allt. Man kan ju då välja att förfäras över hur beroende man är av ständig åtkomst till Internet och hela världen, men jag väljer att glädjas över vilka möjligheter det numera finns. Detta kan eventuellt bero på att jag har ett teknikintresse och jobbar i IT-branschen, men ändå. Så här kan man också se det.

Feedly är en RSS-tjänst, vilket låter urtråkigt men faktiskt är helt finemang. Tänk dig följande scenario:

1. Du hittar en grym stickblogg du vill följa. Till exempel Avoga maskor (ehum).
2. Du tänker – vad kul, en blogg jag vill följa!
3. Du slås av att du redan följer en massa bloggar och inte har tid att sitta och kolla efter uppdateringar dag efter dag.

Enter – Feedly! Snabbt och enkelt lägger du in bloggen i ditt flöde och vips så har du bara ett ställe att titta på. Så fort bloggaren (VARFÖR vill autokorrektorn skriva blottaren istället för bloggaren?!) har uppdaterat så ser du den i ett flöde som påminner om Facebookflödet. Inte dumt alls och sparar faktiskt tid. För du VILL ju egentligen följa den där bloggen.

Även Evernote är alltså drabbat av hackerattacken som var en sk Denial of service attack, vilket betyder att användarna helt enkelt stängs ute från sidan. Ingen känslig data sägs ha läckt ut och jag väljer att tro på det. Evernote är det verktyg jag använder för att spara allt. Recept, komihåglistor, stickbeskrivningar, viktiga papper som jag scannat in, kvitton – allt! De flesta webbläsare (som Safari, Chrome osv) har ett litet insticksprogram som man enkelt installerar och då kan du spara en sida med ett enda tryck. Sedan sätter du ”etiketter” på det du sparat och så hittar du det busenkelt.

Vilka är dina favoritverktyg för att hålla reda på allt man ramlar över på Internetet?

En reaktion på “Och nu lite teknik, men sluta inte läsa för det

  1. Sofi

    🙂 Nu hittade jag en fin stickblogg, som jag vill följa.. men jag har inte hört talas om Feedly tidigare, jag använder Bloglovin istället. Evernote används till att spara tips, tricks och mönster som inte finns på Ravelry.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.