Lite färg i tillvaron

Jo, just det. Mormor hade en stringhylla full med böcker om allt som kan tänkas som har med handarbete att göra. Vävning, färgning, knyppling, näver, hon testade det mesta. Lite rörande när jag hittade en brevkurs i färglära från 1967, där man kan se att mormor omsorgsfullt klistrat in små papperslappar med färger. Jag läste materialet och ser att det ska finnas en tillhörande bok, den får jag nog hålla utkik efter nästa gång jag åker upp. mormorsbocker farglaraDen som vill ha något att fundera på kan grunna över en av de inledande meningarna i boken;

Människan har målat och färgat i minst 30 000 år. Under senare tid har användningen av färg fått oerhörd omfattning.

Jag undrar förbryllat om världen var svartvit innan man kom fram till ”senare tid”?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.