månadsarkiv: maj 2016

Restgarn pestgarn del 5

Skärmavbild 2016-05-12 kl. 22.03.43

Jag gillar ju inte en massa restgarn. Faktum är att allt utom resterna av mina fingarner åkte i en påse till ett dagis för ett tag sedan så nu känns det (nästan) bra.

Men tips för restgarner letar jag ju alltid efter! Om det finns nåt bra med restgarner så är det ju känslan om man lyckas göra slut på något utan att behöva fylla på med nån ny färg för att det inte går jämnt upp. Ja, det är väl något fel på mig. Men jag gillar när saker går jämnt upp.

Hur som helst, jag satt och bläddrade bland gamla sparade länkar och hittade fina tips från LoveKnitting! Just det här inlägget heter Stash buster knitting och det passar ju mig som handen i handsken naturligtvis. Det finns små rosetter som man kan sätta på presentpaket eller små fotvärmare som ser ut att vara lagom för ett nystan. Är inte det en bra gå-bort-present? Givetvis med en rosett på paketet då. Filten är ju också fin, men jag har aldrig massa garn som råkar matcha och i samma kvalite så det får vara.

Man gör väl som man vill tänker jag

baylan

Det finns väl inget som hindrar att man plötsligt gör ett inlägg på en blogg som varit stendöd sedan länge? Så här kommer ett. Jag vill skryta om att jag har lyckats göra en sjal som jag aldrig väl trodde att jag skulle kunna genomföra från början till slut. Det är Ysolda Teague som har en sorts klubb där man får ett paket med fint garn och ett mönster med jämna mellanrum. Än så länge har vi bara fått ett paket och det är om detta jag vill skryta.

Mönstret heter Banyan och garnet är ett fantastiskt fint Triskelion Emrys Lace BFL. Spetsstickning alltså. I garn med lace-vikt. Efter diagram. Jag trodde att jag skulle få sitta och kryssa för maska för maska, men det var så himla smart uträknat alltihop! Efter ett tag så hittade man en logik och bara man höll sig någorlunda på tårna så gick det som en dans. Nu ligger trasan som syns på bilden på blockning och jag är framme och klappar på den med jämna mellanrum.

Spetsstickning alltså. Efter diagram. Lilla jag. Vi tar en bra låt på det. En med Olle Ljungström som fick mitt hjärta att hugga till lite för några dagar sedan.