Kategoriarkiv: Läst och gillat

Läst och gillat #4

Det har surfats runt en del, även om det blir mindre i takt med att sommarmånaderna matar på. Men här är lite godbitar jag har fastnat för, som vanligt både stickrelaterat och annat.

Lyxiga garnbutiken Loop i London tipsar om ett lingarn, Linen Delights, som har så fina så fina färger. Jag vill göra något i varje färg helst. Tyvärr är det i lace-vikt vilket jag tycker ger ett oerhört vackert resultat, men som tar en mindre evighet att sticka sig igenom. Men det kan det ju vara värt.

På Bokhora tipsas det om boken You had me at hello av Mhairi McFarlane. För mig som tappat min läsmojo helt efter att alla iPrylar tog över så känns det lockande. Och är det då Sveriges läsambassadör som tipsar så lyssnar man ju lite extra.

Man kan köpa en präglad kavel om man vill. Bra presenttips till någon som gillar att baka (hej Sus!)

Tant Kofta förklarar vad sockblanks är för oss som inte vet. Mycket upplysande, och fina är dem.

Och till sist tycker jag Tove Styrke svänger.

Läst och gillat #3

Här är ju en trevlig kategori som jag glömt bort. Och varför begränsa sig till bara stickrelaterat – här är vad jag fastnat för på sistone.

Brodösen har gjort en fin och rolig fotovägg. Jag blir genast sugen på att härma, men inser mina begränsningar när det kommer till broderi. Eller? Jo. Tror jag.

Man kan få sina Instagrambilder som marshmallows. Bara en sån sak.

Det går tydligen att klippa luggen själv, även om min frisör inte gillar’t.

Ett finfint tips från Purlfection på en mönstersamling med sjalar.

Och till sist – den här nostalgitrippen ska jag på i sommar!

Läst och gillat # 2

Här är vad jag läst och gillat den senaste tiden;

Pickles presenterar sin Job Day Dress i en lite omgjord variant. Den är så fin så fin, men jag tror jag skulle somna av all slätstickning. Det går att köpa färdiga set med garn och beskrivning också. Ser fint ut men, hur är det nu igen, får man betala tull om man beställer från Norge? Det ligger ju utanför EU?

Via Indiehands hittar jag Knits and Crafts som råkat ut för Murphys lag. Jag fnissar instämmande.

Visa Lisa visar hur man improviserar fram en tröja uppifrån-och-ned. Med så tydliga instruktioner kanske till och med jag vågar mig på detta en dag.

Och på tal om att våga – vill man göra om en tröja till en kofta så kan man ju klippa upp den och fästa kanterna. Sjukt läskigt, men här finns en guide som visar hur man kan göra om man vill sätta i en dragkedja. Eller här om man vill virka kanter istället.

Själv är jag hemma från jobbet igen och är förkyld. Jag har jobbat lite hemma, skönt att kunna hålla ställningarna så det inte blir så mycket på kö när jag kommer tillbaka. Men jag vet inte, det ser en aning överdrivet ut med två datorer här på soffbordet. Dessutom ser man iPaden skymta bredvid. VÄLDIGT 2014 🙂

20140206-155324.jpg

döskallesjal

Läst och gillat

Vissa blogginlägg som andra skrivit är så himla bra/kul/inspirerande/roliga/fiffiga att jag bara måste spara undan dem och läsa dem igen. Eller bara bli glad medan jag läser dem. Här är de som fått mig att le lite extra senaste tiden.

Mönsterarkivet har alltid mängder av tips, både på bloggen och i Facebookgruppen. Dessa Star Trek-beskrivningar fick mig att skratta högt.

Lladybird visar visserligen mest upp sina sydda alster, men när hon ger sina bästa tips på hur man hittar tid att ägna sig åt sin favorithobby så känner i alla fall jag att det går att överföra på sin dyrbara sticktid. Dessutom drömmer jag om ett syrum som hennes så det går bra att bara dreggla lite över bilderna också.

Tant Kofta har Öppen Koffert i Munkedal, vilket är ganska nära vårt lantställe. Hade jag inte redan haft planer för 9 februari hade jag säkert tittat förbi.

Kakibloggen presenterar man en liten sötsak som sägs vara snabbstickad. Två pluspoäng direkt alltså, men det här med kortärmat är inte riktigt min sak. Värt att spara undan i alla fall.

Kungen & Majkis har en ny döskallesjal kommit till världen, och tänk att just en sådan var faktiskt mitt mellandagsprojekt i julas. Den ligger på vänt för att bli present till en 40-åring. Eller om jag behåller den själv. Oklart än så länge.


döskallesjal

Och så har ju Stickpodden släppt ett nytt avsnitt som jag inte lyssnat på ännu, hurra för det!