Kategoriarkiv: Stickat

Så här blev den till slut

Sjalen som jag aldrig trodde jag skulle få till, den fick jag till. Helt nöjd är jag inte, jag skulle stickat lite lösare på den dubbla flätan, men ändå! Klart bra nog. Nu ligger den inslagen för att ges bort i present till en kär vän.
Lyssnade på Emil Jensens sommarprat igår. Rörande och poetiskt, alla borde höra. 

Man gör väl som man vill tänker jag

baylan

Det finns väl inget som hindrar att man plötsligt gör ett inlägg på en blogg som varit stendöd sedan länge? Så här kommer ett. Jag vill skryta om att jag har lyckats göra en sjal som jag aldrig väl trodde att jag skulle kunna genomföra från början till slut. Det är Ysolda Teague som har en sorts klubb där man får ett paket med fint garn och ett mönster med jämna mellanrum. Än så länge har vi bara fått ett paket och det är om detta jag vill skryta.

Mönstret heter Banyan och garnet är ett fantastiskt fint Triskelion Emrys Lace BFL. Spetsstickning alltså. I garn med lace-vikt. Efter diagram. Jag trodde att jag skulle få sitta och kryssa för maska för maska, men det var så himla smart uträknat alltihop! Efter ett tag så hittade man en logik och bara man höll sig någorlunda på tårna så gick det som en dans. Nu ligger trasan som syns på bilden på blockning och jag är framme och klappar på den med jämna mellanrum.

Spetsstickning alltså. Efter diagram. Lilla jag. Vi tar en bra låt på det. En med Olle Ljungström som fick mitt hjärta att hugga till lite för några dagar sedan.

 

En färdig kråka!

Nu är den klar, Garnomeras lilla kråka! Garnet var ju Magasin Duetts Supersoft och japp – jag har fallit för grupptrycket och köpt ett par 4 mm Signature Needles från Morris Garn, så detta var premiären för dem. Här kommer en liten bildkavalkad!

kråka2

Den är så skir! Jag valde att sticka på 4 mm trots att det rekommenderas 5 mm. Jag har insett att jag stickar ganska löst så det visade sig vara en bra idé.

kråka1

Man kan INTE överväga att hoppa över blockningen på den här. Den fina spetskanten kommer inte till sin rätt förrän det är gjort. Det var förresten första gången jag avmaskade med hjälp av en virkad kant, det var ju himlans smart faktiskt. Det är alltså det som blir de små uddarna längst ut.

kråka3

Perfekt storlek för att hänga runt halsen, eller runt axlarna om man gillar sånt (det är inte mitt favoritsätt att bära en sjal, så det får man föreställa sig. Eller sticka en egen.)

FO – En drottning är här

Nu är den alltså klart, cardiganen (heter det så?) Reine. Lustigt namn på svenska, men jag har listat ut att det måste vara franska och i så fall är det en drottning jag har stickat fram. Och om jag får lov att pösa lite så är jag faktiskt himla nöjd med detta. Lite skevt här och där och slätstickning är ju inte min starkaste gren, men ändå. På det stora hela ger jag mig en fet klapp på axeln.

Min snälla mamma erbjöd mig att komma hem och göra en djupdykning i hennes knappförråd och där hittade jag dessa blanka knappar i… ingen aning. Men något borstat metallaktigt som inte väger någonting.

20140322-135112.jpg

20140322-135128.jpg

I ren panik-stickning

Ja, jag hade ju missat att köpa present till ett treårskalas som jag skulle gå på. Lyckligtvis var jag gräsänka hemma igår så jag kunde knäppa på den helt nya podden Virkat – en podcast, toksticka hela kvällen och en liten liten stund i morse och vips så hade man en liten Swirl hat i ett tjockt merinogarn. Rätt så intuitivt mönster som det var svårt att misslyckas med, och jag tror den blev godkänd av födelsedagsbarnet.

Apropå Virkat – en podcast, gött jobbat tjejer! Här har ni en som väntar på nästa avsnitt!

Swirlhat2.jpg Swirlhat.jpg

Citronsjalen och jag – the end

citronIndigo.jpgIgår blev den klar! Sista trådarna är fästa och blockningen är färdig. Hurra! Jag började tvivla på att jag och Malabrigo Lace någonsin skulle hitta något gemensamt men det här gick ju riktigt fint. Avmaskningen blev lite av ett fiasko, jag försökte maska av så löst jag kunde men den är ändå ganska stum i kanterna. Jag har för mig jag har hört något om ett elastiskt sätt att avmaska, så om jag hamnar i en liknande situation igen så ska jag googla på det. I just det här fallet spelar det egentligen inte så stor roll, eftersom jag tänker använda den som en liten halsduk och inte över axlarna som en sjal.citronIndigohela.jpg

I ren panik efter att jag kom på att jag ska på en gullig unges treårskalas imorgon stickar jag nu på en Swirl hat. Har gjort resåren och ska hets-sticka ikväll. Och imorgon åka och köpa en bok. Man måste få en bok när man fyller tre år.

Swirl hat.jpg